Despre succes cu Will Smith

Ma simt extraordinar in viata mea si vreau sa imparasesc asta !
Iubesc sa traiesc si cred ca asta este contagios. Este ceva ce nu poti mima.

Greatness(maretia,succesul) nu este ceva minunat, esoteric, iluzoriu, o abilitatea asemenea lui Dumnezeu pe care doar cei mai special dintre noi pot sa atinga. Este ceva ce exista in noi toti si este foarte simplu. Asta este ceea ce cred si sunt pregatit sa mor pentru asta.

Stiu cine sunt si ce cred, iar asta e tot ce am nevoie sa stiu si de aici tu faci ceea ce trebuie sa faci. Ceea ce se intampla este ca noi facem situatia mult mai complexa si credem ca nu poate fi atat de usor.

1. Da, se poate !

Nu trebuie sa gandesti ca unde este esti acum, ci unde vei fi in continuare. Eu am crescut cu ideea ca unde am fost aproape nici nu conteaza pentru ca deveneam ceva mai mare decat atat.

2. Nu este scurtatura catre succes !

Trebuie sa faci o diferenta intre talent si abilitate. Aceasta este una dintre cele mai gresite concepte pe care oamenii (care incearca sa fie de succes, care au vise ) le confuda des. Talentul il ai natural, abilitatea este dezvoltata de ore si ore de repetitie.
Nu m-am vazut ca si deosebit de talentat, dar excelez atunci cand vine vorba de disciplina in munca, o disciplina aproape ridicola si obositoare, cand alti dorm eu lucrez, cand alti mananca eu lucrez.
Oricat de talentat esti nu este o cale sa ocolesti provocarile. Talentul se va pierde daca nu ai si abilitati (daca nu studiezi, daca nu muncesti din greu) si sa te dedici sa devi mai bun in fiecare zi, nu vei putea sa comunici asa cum iti doresti cu oamenii cu care lucrezi.
Singurul lucru pe care il vad distinct la mine fata de alti este ca mie nu imi este frica sa mor pe o banda de alergat. Ai putea sa ai mai mult talent decat mine, ai putea sa fi mai destept decat mine. Dar daca ne urcam impreuna pe banda de alergat se vor intampla 2 lucruri fie tu cobori primul fie voi muri. E chiar atat de simplu.

3. Pune cate o caramida pe rand!

Nu te pui niciodata sa construiesti un zid. Nu vei incepe prin a spune ca voi crea cel mai mare si mai impresionant zid pe care lumea la vazut. Nu incepi de acolo, vei spune “Am sa pun aceasta caramida in asa fel incat sa fie perfect aliniata” si faci asta in fiecare zi si curand vei avea un zid.

4. Focalizarea face diferenta !

Este o idee pe care am primit-o de la bunica mea : “Daca vei fi aci pe Pamant, atunci este o necesitate de a face diferenta” ca responsabilitate spirituala pentru a face astfel incat fiecare grup de oameni cu care te intalnesti sa fie mai bun.

Vreau sa fac lucruri bune. Doresc ca lumea sa fie mai buna pentru ca am fost aici. Vreau ca viata mea, familia mea, munca mea sa insemne ceva. Daca nu faci viata altcuiva mai buna atunci iti pierzi timpul. Viata ta cu siguranta va fi mai buna daca faci viata altora sa fie mai buna.

Vreau sa reprezint o idee, vreau sa reprezint o posibilitate, vreau sa va spun ca poti sa faci ceea ce iti doresti. Una din cartile mele preferate este Alchimistul de Paulo Coelho. Eu cred asta, ca pot sa creez orice doresc sa creez !

5. Trebuie sa crezi !

Primul pas inainte de alti sa creada tu trebuie sa crezi. Nu cauta sa iti faci planul B pentru ca este o distragere de la planul A.

Indiferent dacă crezi că poți, sau crezi că nu poti – Ai dreptate intodeauna.

Sa fi realistic este cel mai sigur drum catre mediocritate !

Exista o putere deosebita in a face o alegere, fata de atitudinea de victima. Ia o decizie ! ce se va intampla cine vei devenii ! cum o vei face ! Ia o decizie ! si din acel moment Universul nu iti va mai sta in cale.

2,203 total views, 1 views today