Gross Toma Mihai invitat la emisiunea “Sinteza Expertilor” Antena 1 Cluj

Despre abundenta la emisiunea “Sinteza Expertilor” Antena 1 Cluj

 

Ce este dezvoltarea personala ?

Dezvoltarea personala este un set de procese si experiente pe care o persoana le are in scopul de a maximiza talentele pe care le detine sau de a dobandi noi talente pentru a avea o viata mai plina mai bogata si mai frumoasa.

Ce va determinat sa va indreptati catre dezvoltarea personala ?

Apropierea fata de acest domeniu (dezvotarea personala) a inceput inca de la 17. Datorita faptului ca am aplicat ceea ce am citit au aparut modificari in modul in care percepeam evenimentele din viata mea. Astfel mi-a fost mult mai usor ca fac fata provocarilor din viata mea

Cu ce anume se lucreaza in dezvoltarea personala? cu mentalul cu subconstientul ?

Marea majoritate a tehnicilor lucreaza pe partea mentala. In ceea ce priveste subconstientul este mai putin cunoscuta desi se realizeaza studii atat in Rusia cat si in America. Subconstientul este deosebit de important : indiferent de activitatea pe care o facem subconstientul lucreaza tot timpul.Atunci cand realizam o schimbare la nivelul subconstientului aceasta schimbare este ireversibila. Se intampla de foarte multe ori ca deciziile constiente sunt in conflict cu contructiile de la nivelul subconstientului.

Cum anume poti sa influentezi subconstientul ?

Intial tehnica presupunea repetarea de foarte multe ori a unei afirmatii, iar studiile recente precizeaza ca este necesar sa repetam asta de peste 180 de ori. Mai tarziu sa descoperit faptul ca daca aceasta afirmatie este dublata si de o emotie pozitiva puternica atunci, la aceasta s-a adaugat la un anumit moment si faptul ca implicarea kinestetica ofera si o mai mare forta pentru impregnarea unei sugesti la nivelul inconstientului. Astazi insa beneficiem de niste tehnologii mult superioare care sunt deosebit de eficiente si cu rezultate intr-un timp mult mai scurt.

Obisnuiti sa realizati diferite workshopuri tematice ? Care este scopul acestora ?

Am realizat mai multe tipuri de workshopuri, de obicei practice. Imi face o deosebita placere sa pun oamenii in actiune mai mult decat sa fac o conferinta in care oamenii sa asculte ceva ce usor ar putea gasi intr-o carte. De ce fac asta? pentru ca am o mare credinta in potentialul oamenilor, stiu ca putem face mai mult si daca reusim sa lasam deoparte atitudinea pesimista si negativa vom descoperii un potential deosebit de frumos.

Cum este structurat acest workshop ?

Workshopul este constituit in 4 module :

1. Primul dintre ele are ca subiect partea personala unde vom descoperii impreuna care sunt elementele care te tin pe loc, care sunt blocajele pe care le ai in acest moment.

2. Partea a doua este despre cum putem sa influentam subconstientul si cum putem sa beneficiem de aceasta forta extraordinara in viata noastra. O forta care lucreaza pentru noi tot timpul indiferent ca suntem la munca, la cumparaturi sau dormim subconstientul lucreaza pentru noi.

3. Este experienta succesului. Ai invatat care iti sunt limitarile sti cum sa scapi de ele, ai invatat cum poti sa iti influntezi subconstientul si cum poti sa beneficiezi de acesta forta extraordinara, iar acum este mometul de actiune (pe care fiecare il vom face personal) insa e important ca succesul sa fie ancorat in momentul prezent. Iar prin acest exercitiu va experimenta succesul chiar de la workshop.

4. Liniile de ghidare ale succesului. In momentul in care ai un plan, o idee de dezvoltare trebuie sa respecti anumite reguli. Aceste reguli tin atat de planul financiar cat si de planul spiritual si daca iti doresti cu adevarat sa ai succes trebuie sa ai in vedere ambele planuri.

M-am gandit mult timp care este publicul tinta si cred ca cei care vor beneficia cel mai mult din acest workshop sunt tinerii intre 20 si 40 de ani. Insa cel mai mult imi doresc sa vina la workshop cei care isi doresc cu adevarat schimbarea. Cei care nu mai doresc sa gaseasca scuze pentru insuccesul lor financiar.

Unul din principalele noutati pe care acest workshop il aduce este utilizarea tehnicilor de NLP (Neuro-linguistic programming) sau foarte pe scurt stiinta succesului.

3,237 total views, 1 views today